Trogir (grčki: Tragurion, latinski: Tragurium, talijanski: Traù) .
Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. st. pr. Krista. U srednjoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira.
Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala, čiji je portal zapadnih vrata izradio Majstor Radovan. Grad Trogir smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva, na otoku između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom s kopnom. Trogir oduševljava posjetitelje kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima.
Ulazak u sakralne objekte otkriva neke manje i više poznate detalje iz povijesti. Trogir je jedan od gradova, koje je najbolje posjetiti uz stručno vodstvo turističkog vodiča, van glavne sezone i turističke gužve.


Dioklecijanova palača je antička palača cara Dioklecijana u Splitu.[1] Oko 300. godine podigao ju je rimski car Dioklecijan i u njoj je boravio nakon povlačenja s prijestolja (305.g) do smrti (316.g).
Sagrađena je u uvali poluotoka 5 km jugozapadno od Salone, glavnoga grada provincije Dalmacije. Ostatci palače danas su dio povijesne jezgre grada Splita koja je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi još 1979. godine.

Kaštel Vitturi – kaštel u Kaštel Lukšiću izgrađen krajem 15. stoljeća kojeg su podigli braća Nikola i Jerolim Vitturi.

Tako je i jedan sukob između obitelji Vitturi i Rušinić poslužio književniku Marku Kažotiju kao osnovni motiv radnje u romanu Miljenko i Dobrila

Bilo da prošetate prostorom, zavirite u menu ili samo osluhnete glazbu, primijetit ćete da se ovdje tradicija njeguje kroz sve svoje elemente.

Specijaliteti dalmatinske kuhinje, kao Sipa s Bobon ili Crni rižot, samo su dio prepoznatljive ponude, a ambijent stare dalmatinske konobe i izvorna a capella glazba stvaraju poseban doživljaj autohtonog.
Restoran raspolaže sa kapacitetom 200 sjedaćih mjesta u zatvorenom dijelu te sa dvije velike ljetne terase i prostranim parkingom. Otvoren je svaki dan od 08-24 sata
Uz standardnu ponudu restoran pruža i uslugu cateringa.
Dugogodišnje iskustvo, vrhunska usluga i kvaliteta ponuđenih specijaliteta potvrđeni su nizom priznanja. Restoran Baletna škola proglašen je jednim od 100 najboljih hrvatskih restorana.